Autoavontuur Bonaire

De overgang van winter naar voorjaar wekt bij velen de behoefte aan meer zon en aangenamere temperaturen. Zo besloot onze collega Hanny in februari 2023 om een vakantie te plannen naar Bonaire, een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Als onderdeel van de ABC-eilanden, biedt Bonaire vrijwel het hele jaar door zomerse temperaturen, wat het een ideale bestemming maakt. Wij vroegen aan Hanny over haar autohuurervaring op deze bestemming.

Image

Aankomst en huurauto ophalen op Bonaire International Airport

Het eiland Bonaire verwelkomde ons met een aangename en relaxte ambiance, na een comfortabele vlucht van ongeveer 11 uur. De luchthaven, hoewel klein, maakte het gemakkelijk om onze bagage op te halen en slechts een korte wandeling bracht ons naar het autoverhuurgedeelte. In een charmant roze gebouw bevonden zich alle autoverhuurders bij elkaar. Onze keuze was voor een auto van Alamo via Autoshuren.nl. Bij aankomst begroette een vriendelijke medewerker ons hartelijk en kende zelfs onze namen. Onze huurauto, een ruime en comfortabele rode KIA Sportage, stond klaar voor vertrek. Enkele lichte krassen waren zichtbaar, wat normaal is gezien de onverharde wegen in het nationale park.

Image

Ontdekkingen per auto naar Sorobon, Kralendijk en verder…

Sorobon, aan de andere kant van het eiland, is een waar surfparadijs met een constante bries die surfers over het azuurblauwe water stuurt. Zelfs als je niet van surfen houdt, is het een genot om te aanschouwen. De relaxte surfsfeer maakt het heerlijk om met je voeten in het zand te genieten van een lunch. Langs de kustlijn bewonderden we talloze paragliders die gebruik maakten van de verkoelende wind. Met onze huurauto reden we verder naar onze accommodatie onder Kralendijk via de zuidkust. Onderweg passeerden we de gele slavenhutjes, een herinnering aan de geschiedenis waarbij koningsslaven van Rincon lange afstanden liepen om op de zoutvlaktes te werken. In Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, ontdekten we een gezellig centrum met diverse winkels en eetgelegenheden. Bij de haven lag regelmatig een imposant cruiseschip en vanaf daar vertrok de watertaxi naar het betoverende Klein Bonaire.

Image

Onderwateravonturen voor duik- en snorkelliefhebbers

Zowel Klein Bonaire als Bonaire zelf zijn ware paradijzen voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Langs de kustlijn zijn meer dan 63 diverse duik- en snorkelplekken te vinden. Via openingen in het rif betraden we de zee en konden we comfortabel met de stroming mee snorkelen langs kleurrijk koraal en talloze vissoorten. Tijdens onze avonturen zagen we schildpadden bij Thousand Steps, de kleurrijke Caribische doktersvis, papagaaivissen, jonge keizersvisjes, parelkoffervissen, juweelvissen, sergeant majoorvissen en meer.

Tips voor Autorijden op Bonaire

Als je overweegt om een auto te huren op Bonaire, is het aan te raden om te kiezen voor een (grotere) SUV. Wij kozen bijvoorbeeld voor een SUV zoals de KIA Sportage, wat een uitstekende keuze bleek te zijn gezien de staat van de wegen op Bonaire. De maximumsnelheid bedraagt 60 km per uur. Mijn tip? Maak een rit door het avontuurlijke Washington Slagbaai National Park. Hoewel de route adembenemend is, is de onverharde weg door het park bezaaid met stenen. Dit zorgde in ons geval voor een onvergetelijk verhaal en een lekke band! Na overleg met Autoshuren.nl brachten we de huurauto de volgende dag naar een lokale garage, waar de reparatie slechts 20 Dollar kostte. Hierdoor konden we snel weer op pad en hebben we de rest van onze vakantie optimaal kunnen genieten van het gemak en comfort van onze huurauto op Bonaire.