Indian Summer in Amerika

De herfst is een seizoen vol contrasten, waarin de natuur haar kleurenpracht toont voordat de winter zijn intrede doet. Een bijzonder fenomeen dat je absoluut niet mag missen is de Indian Summer in Amerika. Verspreid over het land vind je betoverende landschappen met de meest schitterende herfstkleuren. Als je wilt genieten van dit magische schouwspel, maar nog niet weet waar je naartoe wilt, dan hebben onze experts de top-5 Indian Summer bestemmingen in de USA voor je samengesteld. Haal je huurauto op en laat je betoveren!

Image

Maine

In Maine, een van de New England staten, wachten betoverende natuurschatten op je. Rijd met je huurauto naar Acadia National Park en ontdek granieten rotskliffen, idyllische stranden, stromende beekjes en majestueuze bergen. Maak een wandeling op een van de vele trails door het kleurrijke landschap en eindig je reis in het sfeervolle kustplaatsje Bar Harbor. En vergeet niet om het adembenemende uitzicht vanaf Cadillac Mountain te bewonderen. In New England kun je de Indian Summer het beste ervaren tussen half september en de eerste week van oktober.

North Carolina & Virginia

In de zuidelijke staten North Carolina en Virginia kun je de Indian Summer bewonderen rond half/eind oktober. De schilderachtige Blue Ridge Parkway biedt de ideale setting voor een ontspannen autorit door een schitterend natuurlandschap. Start bij de Great Smoky Mountains in North Carolina en volg de route naar het Shenandoah National Park in Virginia. Door dit laatste park rijd je over de panoramische, 169 km lange, Skyline Drive.

Vermont

Vermont staat bekend om de weelderige loofbossen, en dit maakt het een van de beste plekken om de Indian Summer in Amerika te beleven. Rijd met je huurauto langs de schilderachtige Connecticut River of volg Route 100 die dwars door de prachtige Green Mountains loopt. Maak zeker een stop in het charmante Stowe en het bruisende Burlington. Een boottocht over Lake Champlain bied je een unieke blik op de kleurrijke herfstpracht. En als je de tijd hebt, overweeg dan ook een eens bezoek aan de staat New Hampshire, een andere adembenemende plek om te genieten van de Indian Summer.

Image

Wyoming

Een reis door het midwesten van Amerika is niet compleet zonder een bezoek aan het adembenemende Grand Teton National Park in de staat Wyoming. Volg de Jackson Hole Highway vanaf de zuidelijke ingang van het park en stop bij Snake River Overlook voor de perfecte foto. De herfst is ook het uitgelezen moment om wilde dieren te spotten, zoals beren, bizons en elanden. De piek van de Indian Summer in Wyoming valt vaak rond eind september/begin oktober.

Alaska

Hoewel het misschien onverwacht is, biedt Alaska een verrassende Indian Summer-ervaring. Reis tussen eind augustus en half september naar "The Last Frontier" en verken het Denali National Park. Hier word je getrakteerd op een spectaculair contrast tussen de oranje gekleurde bomen en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Plan jij al je reis naar een van deze bestemmingen? Vergelijk direct alle grote USA-autoverhuurders via Autoshuren.nl, kies het type auto en prijs dat bij jou past en geniet onbezorgd van al het natuurschoon wat Amerika rijk is!