Ontdek Centraal-Amerika per huurauto

Een avontuurlijke ontdekkingstocht door Midden-Amerika staat hoog op de verlanglijst van velen. Zinken jouw gedachten ook weg bij het idee van een reis naar dit gebied? Van tropische wouden tot ongerepte, parelwitte stranden, en van majestueuze vulkanen tot bruisende stadscentra, Midden-Amerika heeft een overvloed aan wonderen te bieden. Voor liefhebbers van de natuur is Costa Rica een waar paradijs, want de overweldigende flora en fauna zijn hier adembenemend. Eveneens staan de aangrenzende landen Panama en Nicaragua bekend om hun betoverende natuurpracht. Met een huurauto van Autoshuren.nl combineer je moeiteloos deze landen, waardoor het een ongeëvenaarde route is voor een epische roadtrip.

Image

Nicaragua

Zodra je aankomt op de luchthaven van Nicaragua, haal je gelijk de huurauto op. Ons advies? Kies voor een SUV of 4WD vanwege het gevarieerde landschap dat je te wachten staat. Na een overnachting in Managua begint jouw onvergetelijke roadtrip door Midden-Amerika. Eerste stop: Granada, de oudste stad van Nicaragua. Verken deze stad en bewonder de koloniale gebouwen en prachtige kerken. Vervolg je reis naar Isla de Ometepe. Hier kan je de auto parkeren bij de haven van San Jorge en maak je per boot de oversteek naar dit door UNESCO beschermde natuurgebied. Hier kun je genieten van diverse activiteiten, zoals het beklimmen van de vulkanen Concepción of Maderas voor adembenemende uitzichten. Liever met beide benen op de grond blijven? Ga hiken in het natuurreservaat Chaco Verde en spot wilde dieren, zoals apen, slangen en vogels.

De grens over met de Inter-Countries Service

Nadat je Isla de Ometepe hebt verkend, zet je je reis voort richting Costa Rica. Dankzij onze Inter-Countries Service kun je de auto inleveren bij de verhuurlocatie Peñas Blancas in Nicaragua. Vervolgens steek je te voet de grens over (ongeveer 700 meter) naar de verhuurlocatie Peñas Blancas in Costa Rica, waar een nieuwe huurauto op je wacht. Hierdoor biedt het huren van een auto in deze regio een uitstekende mogelijkheid om meerdere landen naadloos met elkaar te verbinden.

Image

Costa Rica

Je eerste stop in Costa Rica is het vulkanische nationale park Rincón de la Vieja. Dit gebied rondom de actieve vulkaan biedt diverse watervallen, warmwaterbronnen en modderpoelen. Verken de omgeving te voet, te paard of per zipline en spot slingerapen tijdens jouw avontuur. Vervolg de reis naar het nevelwoud van Monteverde National Park, waar je kunt genieten van zeldzame flora en fauna in een mystieke omgeving.

Rijd in ongeveer 2,5 uur naar de Arenal-vulkaan, waar je door het vochtige en hoger gelegen gebied weer een geheel ander landschap zult zien. Ontdek deze unieke omgeving met een gids of maak een wandeling over de hangbruggen in het regenwoud. Het biedt volop mogelijkheden voor avontuur en verkenning. De volgende overnachting is bij Manuel Antonio National Park, waar je witte stranden, een bijzondere onderwaterwereld en een tropisch regenwoud kunt ontdekken. En vergeet hier ook niet naar apen, luiaards, vogels en leguanen te speuren. Breng hier nog enkele dagen door voordat je terugreist naar de hoofdstad San José om de huurauto weer in te leveren.

Heb je wat extra tijd tot je beschikking? Overweeg dan zeker een bezoek aan bestemmingen zoals Tamarindo of Sámara aan de Noordwestkust van Costa Rica. Deze charmante plekken staan bekend om hun prachtige stranden en lokale eetgelegenheden, waar je van heerlijke visgerechten kunt genieten. Als je je vakantie in Costa Rica wilt uitbreiden, kun je ook de veelzijdigheid van Panama ontdekken. Bewonder het indrukwekkende Panama-kanaal en verken het levendige Panama City. Ontmoet een inheemse stam en vervolg je reis naar een van de adembenemende stranden.

Met een huurauto via Autoshuren.nl zijn alle kilometers en benodigde verzekeringen alvast inbegrepen. Wil je meer informatie over een onvergetelijke vakantie in Midden-Amerika met een huurauto? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij denken graag met je mee en staan klaar om je op weg te helpen!