Logo Alamo.nl

Inloggen

De Autohuur-voucher

Wereldwijd is er door de coronacrisis een uitzonderlijke situatie ontstaan. Kunt u als gevolg hiervan uw reis niet meer maken? Dan ontvangt u de Autohuurvoucher. Met deze voucher behoudt u het volledige bedrag van de boeking en kunt u deze gebruiken voor een nieuwe reservering op een ander tijdstip en bestemming naar keuze.

Wat is de Autohuurvoucher?   

Met de Autohuurvoucher houdt u het volledige huurbedrag tot uw beschikking. En kunt u op een later moment een nieuwe autohuurboeking maken voor een bestemming naar keuze. Zo kunt u alsnog uw reis maken of uw voucher gebruiken voor een andere reis die u graag wilt maken. Voor de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft.

Wanneer ontvang ik de Autohuurvoucher?   

Wereldwijd hebben wij allemaal te maken met de impact van het coronavirus. In deze lastige situatie willen wij onze klanten en partners graag duidelijkheid geven. Wij realiseren ons goed dat wij – onder normale omstandigheden – bij een tijdige annulering het volledige huurbedrag dienen terug te betalen onder inhouding van de standaard annuleringskosten. Wereldwijd is er echter een uitzonderlijke situatie ontstaan. Gaat of kunt u uw geplande reis niet maken en wilt u uw autohuurreservering annuleren? Dan kunt met ons contact opnemen om uw huurauto te annuleren en ontvangt u binnenkort de voucher.

Hoe kan ik met jullie contact opnemen om mijn reservering te wijzigen of annuleren?

Neem hiervoor contact met ons door een email te sturen naar info@autoshuren.nl. Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. U kunt enkel direct aanspraak maken op de voucher als u 48 uur voor de ophaaldatum uw annulering aan ons doorgeeft. Volgens de normaal geldende voorwaarden is gedeeltelijke teruggave van de huurprijs 48 uur voor vertrek niet meer mogelijk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij een gedeeltelijke restitutie aanvragen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek duurt normaliter 6 weken, maar kan in verband met de drukte wat langer duren. Er is geen garantie dat dit lukt. Mocht het verzoek voor gedeeltelijke teruggave gehonoreerd worden, dan ontvangt de Autohuurvoucher ter waarde van het bedrag van de niet-gebruikte huurdagen. 

Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en annuleringen vragen wij uw begrip voor het feit dat wij op dit moment het afhandelen van boekingen met een ophaaldatum tussen vandaag en de aankomende vier weken prioriteit geven. Uw annulering door de coronacrisis wordt uiterlijk zes weken voor de geplande vertrekdatum in behandeling genomen. Is de ophaaldatum al binnen drie dagen? Bel ons dat op zodat we het verzoek direct in gang kunnen zetten. 

Hoe werkt de voucher? 

Heeft u uw reservering geannuleerd? Dan nemen wij uw verzoek in behandeling en handelen dit verder met u af. De voucher kunt u inwisselen op onze website en werkt als volgt: bij het maken van uw volgende boeking vult u tijdens van het reserveren bij uw persoonlijke informatie uw vouchernummer en uw e-mailadres in. Dit bedrag wordt vervolgens direct in mindering gebracht op uw nieuwe boeking. Is de waarde van de nieuwe boeking maximaal 15% lager dan de oorspronkelijke boeking? Dan betalen we het restantbedrag aan u terug. Is het meer dan de 15% lager, dan kunt u het restant tegoed inzetten bij een volgende boeking. Als het bedrag van de nieuwe boeking hoger is, dan kunt u het openstaande bedrag voldoen via iDEAL of uw creditcard.   

Voorwaarden voucher 

  • U kunt de voucher alleen inwisselen bij boekingen via onze website. Deze functie is niet beschikbaar via onze mobiele app.
  • De voucher is geldig tot een jaar na uitgifte met vertrekken tot en met 31 december 2021.
  • U hoeft de voucher niet in één keer op te maken. Als er nog een bedrag openstaat, kunt u dit gebruiken voor een volgende boeking binnen de geldigheidsduur.

Aanvraag terugbetaling na één jaar   

Door de wereldwijde impact van het coronavirus is een uitzonderlijke situatie ontstaan, wat ons heeft doen besluiten om te kiezen voor de Autohuurvoucher. Past een huurauto niet meer binnen uw nieuwe reisplannen en heeft u geen mogelijkheid gezien uw voucher te verzilveren binnen één jaar? Dan kunt u, tussen een jaar na uitgifte en 31 december 2021, een aanvraag doen voor restitutie. Dit kan voor het hele bedrag van de voucher of voor het restbedrag zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •