5 mooie routes door Australië

Wist je dat het land Australië, nog groter is dan het hele continent Europa! En laten we eerlijk zijn, tijdens een vakantie van 2 a 3 weken, kies je er toch ook niet voor om heel Europa te zien? Tijdens een reis in Australië moet je dan ook keuzes maken en daar zal de informatie in deze blog je hopelijk bij kunnen helpen. Onze collega Rianne heeft 7 maanden in Australië gewoond en gewerkt en in deze blog deelt ze 5 mooie routes in Australië.

Afbeelding

Noord Australië

Darwin - Darwin | +/- 1 week

Darwin is een relaxte stad met een vriendelijke bevolking. Het noorden herbergt een uniek landschap bestaande uit moerassen, bushland, watervallen en wordt bewoond door de ‘salties’ – de zoutwaterkrokodillen. In de nationale parken Litchfield en Kakadu kun je zwemmen onder de watervallen. Vanuit Darwin zijn ook de Tiwi-eilanden te bereiken, met prachtige zandstranden, regenwoud en zeedieren als schildpadden, dolfijnen or zeekoeien. Tijdens een reis naar het Noorden is het goed om rekening te houden met het regenseizoen. De beste reisperiode is dan ook tussen mei en oktober.

Highlights 

  • Leren over de Aboriginal in Darwin
  • Zwemmen met Krokodillen in Crocosaurus Cove
  • Een bezoek aan het grootste nationale park van Australië - Kakadu NP

Afbeelding

Oost Australië

Sydney - Cairns | +/- 4 weken

De oostkust is populair bij mensen die voor het eerst naar Australië gaan. Dat is een begrijpelijke keuze, want de oostkust heeft veel te bieden en is erg afwisselend. Wereldstad Sydney, kust plaatsjes, nationale parken, kangoeroes & koalas, tropisch regenwoud en scuba duiken hotspot the Great Barrier Reef. Deze route is overal goed begaanbaar. Toch zal je merken dat een aantal populaire plekken niet met een auto te bereiken zijn (bijv. Fraser Island en the Whitsunday Islands). Gelukkig zijn er voldoende aanbieders die meerdaagse-/dagtrips aanbieden.

Highlights 

  • Bezoek de Blue Mountains bij Sydney
  • Surfen in Byron Bay
  • Kamperen op Fraser Island
Afbeelding

Zuid Australië

Melbourne - Adelaide | +/- 2 weken

We laten de stad achter ons en rijden naar Torquay, het beginpunt van de beroemde ‘Great Ocean Road’, je hebt er wellicht wel eens van gehoord? Deze prachtige, 240-kilometerslange, route gaat langs de zuidelijke kust van Australië. Maak onderweg een stop bij de Twelve Apostles (waarvan vier rotsen helaas al verwoest zijn door de zee) en een van de andere vele highlights. Vanuit Cape Jervis maakt je gemakkelijk de overtocht naar Kangaron Island, een van de beste plekken om wildlife te spotten. De route eindigt in Adelaide, waar kunst, cultuur en vele festivals de stad kenmerken.

Highlights 

  • Grampians National Park
  • De Twelve Apostles langs de Great Ocean Road
  • Duiken met haaien in Port Lincoln
Afbeelding

West Australië

Perth - Broome | +/- 3 weken

Het westen van Australië staat garant voor ongerepte natuur, parelwitte stranden, premium wijnen, surf van wereldklasse en imposante rots formaties. De hoofdstad van West Australië is Perth. Ook wel de ‘city of light’ genoemd, door de meer dan 3000 zonuren die de stad per jaar heeft! Ben jij echt een fijnproever? Dan mag je Margaret River niet overslaan. Voel jij je als een vis in het water? Bij Ningaloo Reef (een UNESCO werelderfgoed locatie) kan je duiken/snorkelen met walvishaaien en manta’s. Of ga zwemmen met dolfijnen bij Monkey Mia. Ga voor een rondreis met Perth als start- en eindpunt, of kies ervoor om de huurauto in Broome in te leveren. Houd er rekening mee dat sommige wegen onverhard zijn en in het regenseizoen kans is op (tijdelijke) overstromingen, hoe noordelijker je komt.

Highlights 

  • Quokkas kijken op Rottnest Island
  • Wijnproeverij in Margaret River
  • Zwemmen met walvishaaien bij Exmouth
Afbeelding

Midden Australië

Alice Springs - Alice Springs | +/- 1 week

Het rode hart van Australië wordt door Australiërs ook wel de Outback genoemd. Je vindt hier eindeloze vlakte en de meest afgelegen stad van het land, Alice Springs. Vanuit daar zijn diverse natuur wonderen te ontdekken. De bekendste is Ayers Rock (Uluru), wat een heilige rots is voor de Aboriginals. Drie uur verderop, gelegen in het Watarka National Park vind je Kings Canyon, met heldere waterpoelen beneden in het ravijn. Nog en leuk plaatsje om te bezoeken is het mijnstadje Coober Pedy. In verband met de extreme hitten leven veel van de inwoners van dit plaatsje in grotten onder de grond. Als de zon ondergaat en de temperaturen wat koeler worden zal je verrast worden door de vele kangoeroes die tevoorschijn komen.

Highlights 

  • Luchtballon vaart over Ayers Rock
  • River Hiken in Kings Canyon
  • Verblijf in een ondergronds huis in Cooper Pedy

Keuzes, Keuzes, Keuzes

Heb je langer de tijd voor een rondreis? Het is zeker mogelijk om meerdere van deze routes te combineren. Je kan bijvoorbeeld jouw route langs de Oostkust verlengen met Zuid Australië. En een reis langs de Westkust kan uitgebreid worden met een week Darwin en omgeving. Een binnenlandse vlucht biedt ook kansen, zo kan je het rondje in de outback gemakkelijk toevoegen aan elke route naar keuze.

Van plan om op reis te gaan naar Australië, en kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze? Neem contact met ons op, en onze Australië expert denk graag met je mee!