Het terugbrengen van de huurauto vraagt om enige administratie. Als je een vlucht moet halen, zorg dan dat je voldoende tijd inplant, zodat je rustig naar de locatie kunt rijden en tijd hebt voor het afronden van de formaliteiten.

Inleverprocedure

De openingstijden van de autoverhuurlocaties staan vermeld op je huurvoucher. Ook het telefoonnummer en het adres van de locatie zijn hierop te vinden. Bij het inleveren van de auto wordt deze gecontroleerd op eventuele schade, waarbij de bevindingen worden vergeleken met het inspectie formulier dat je hebt ondertekend bij het ophalen van de auto. Wanneer alles akkoord is kan je jouw verdere reis vervolgen. Mocht er schade worden geconstateerd die niet eerder is genoteerd, dan zal de verhuurlocatie het betreffende bedrag in rekening brengen.

Inleveren na sluitingstijd

Als je hebt afgesproken om de auto buiten de reguliere openingstijden in te leveren, kun je deze op de afgesproken plaats parkeren en de sleutel in een daarvoor bestemde drop-box deponeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk blijft voor de auto totdat het kantoor weer geopend is.

Bewaren van documenten

Het is verstandig om alle ontvangen en ondertekende documenten te bewaren. Het afhandelen van eventuele vragen of klachten na terugkeer verloopt vlotter wanneer je alle relevante documentatie bij de hand hebt.