Ga goed voorbereid op reis en zorg ervoor dat je alle essentiële documenten en informatie bij je hebt wanneer je je huurauto komt ophalen. Hier zijn enkele belangrijke stappen en overwegingen om in gedachten te houden.

Vereiste documenten

  • De voucher van de huurauto.
  • Het paspoort van de hoofdbestuurder.
  • Het rijbewijs van de hoofdbestuurder, en indien van toepassing, ook het rijbewijs van eventuele medebestuurders.
  • Een fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder. In sommige landen, zoals Spanje, Hongarije, Portugal en Turkije, moet je mogelijk twee creditcards meenemen voor bepaalde autocategorieën. Raadpleeg onze klantenservice voor meer informatie.

Ophaallocatie en Openingstijden

De locatie en openingstijden van de autoverhuurlocatie zijn vermeld op de autohuurvoucher. In de meeste gevallen bevinden de verhuurlocaties zich op de luchthaven. Vaak in de aankomsthal, maar soms ook net buiten de luchthaven. In dat geval is er vaak een shuttle service aanwezig. Het is ook mogelijk om je huurauto op een stadslocatie op te halen.

Waar in de Verenigde Staten en Canada de verhuurlocaties meestal 24/7 open zijn, geldt in Europa dat de openingstijden voor de meest locaties van ’s ochtend vroeg tot middennacht zijn. Stadslocaties hanteren vaak andere openingstijden.

Huurovereenkomst

Na het registreren van je gegevens zal een medewerker op de ophaallocatie een huurovereenkomst opstellen. Hierin staan de details van de auto en eventuele gekozen opties. Lees deze overeenkomst zorgvuldig door voordat je tekent. Houd er rekening mee dat het ondertekenen hiervan ook toestemming geeft om het genoemde totaalbedrag van je creditcard te incasseren.

Borg

Bij het ophalen van de huurauto zal een borgsom gereserveerd worden op de creditcard van de hoofdbestuurder. De borg is bedoelde ter dekking van het eigen risico, eventuele schade of diefstal van de huurauto. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om de borg contant te betalen. Het is ook niet mogelijk om de borg met een pinpas te betalen. Het is daarom noodzakelijk dat de hoofdbestuurder in het bezig is van een geldige fysieke creditcard, en deze kan overhandigen bij het ophalen van de huurauto. Meer informatie over het eigen risico, de borg en lokale verzekeringen lees je hier.

Tankregeling

Standaard is de afspraak dat je de auto inlevert met dezelfde hoeveelheid benzine als waarmee je de auto ophaalt, dit heet de "Vol-vol" regeling. Als je de auto vol meekrijgt en halfvol inlevert, dan geldt een hoger nacalculatietarief voor de gebruikte benzine. Wanneer het Gold / Gold Underage pakket wordt geselecteerd geld dat je de auto meekrijgt met een volle tank en weer zonder extra kosten, leeg mag inleveren. Let bij het ophalen van de huurauto goed op welke tankregeling van toepassing is bij jouw auto. Afhankelijk hiervan kies je de tankregeling die je het meest aanspreekt. 

Tankregeling Europa

Je haalt de auto met een volle tank op en levert de auto met een volle tank in. Het beste kun je, wanneer je de auto gaat inleveren, binnen 10km van de locatie tanken. Zorg er voor dat je het bonnetje bewaard als bewijs dat je de auto vlak voor terugkomst heeft afgetankt.

Tanken in Amerika & Canada

Bij het ophalen van de huurauto wordt je gevraagd voor welke optie je kiest:

  • Vol-vol. Je krijgt de auto mee met een volle tank benzine en dient de auto met een volle tank weer in te leveren. Bij het ophalen van de auto worden dan geen kosten in rekening gebracht. Dit is de goedkoopste optie. Heb je voor deze optie gekozen en breng je de auto met een lege of half lege tank terug? Dan wordt de gebruikte benzine in rekening gebracht tegen een nacalculatie tarief. Dit tarief is altijd hoger dan het tarief dat je vooraf betaalt.
  • Vol-leeg vooraf betalen. Je krijgt de auto mee met een volle tank benzine. De kosten hiervan betaal je bij het ophalen van de huurauto. Op de huurovereenkomst staan deze vermeldt als ‘Fuel Service Option’. Het tarief dat in rekening wordt gebracht, staat vermeld op een bordje bij de balie en is vaak iets duurder dan tanken bij een benzine station. Eventuele ongebruikte benzine wordt niet terugbetaald.
  • Gold pakket / Gold Underage. Heb je bij het boeken van de auto gekozen voor een Gold pakket? Dan is de Fuel Service Option inclusief. Je krijgt de huurauto mee met een volle tank en mag deze, zonder extra kosten, leeg inleveren.

Controleer de huurauto bij het ophalen

Het is belangrijk om de huurauto grondig te inspecteren op schade voordat je vertrekt. In Europa zal een medewerker vaak met je meelopen om eventuele krasjes of deukjes te controleren. Vervolgens teken je een check-out formulier waarop eventuele staat wordt vermeld, zodat je bij het terugbrengen niet verantwoordelijk wordt gehouden voor deze beschadigingen. Het kan handig zijn om zelf aan aantal foto’s van de auto maken voordat je gaat rijden. Zo voorkom je discussies achteraf.