Zowel in Europa als in Amerika is het soms onvermijdelijk dat je gebruik moet maken van een tolweg. Autoshuren.nl kan helaas niet voorkomen dat je voor tolwegen moet betalen maar we geven wel tips over hoe je, met name in Amerika, snel en eenvoudig door de tolpoortjes kunt rijden.

Tolwegen in Amerika

Als je de huurauto ophaalt bij een locatie waar tolwegen in de buurt zijn, kun je daar vaak bij de locatie afspraken over maken. Vraag aan de medewerker aan de balie om meer informatie en de voorwaarden.

Sunpass

Ga je een autorondreis door Florida maken? Schaf dan de Sunpass aan. Met deze pas bespaar je tolkosten en voorkom je lange wachttijden voor de tolpoortjes. De kosten van de Sunpass bedragen US$ 25 per huurovereenkomst. Deze optie word je aangeboden als je de auto gaat ophalen. Naast de vaste kosten van US$ 25 betaal je ook de kosten van de tolwegen.

Toll Pass Automatic (TPA)

Wil je geen gedoe met muntjes of pinpassen onderweg? Schaf dan op de locatie een Toll Pass aan. Met deze pas kun je kiezen of je de tolkosten op de tolweg of achteraf betaalt. Heb je op een tolweg gereden en niet betaald? Dan wordt er een Toll Pass Convenience Charge (TCC) van $3,95 per dag in rekening gebracht (maximaal $19.75 per huurperiode). De verhuurder mag daarnaast de niet-betaalde tolkosten van je creditcard afschrijven. Uiteraard ontvang je een overzicht van de gemaakte tolkosten.

Toll Pass Waiver (TPW)

Ga je in Chicago de weg op met de huurauto? Dan kun je kiezen voor een TPW. Voor $9.99 per huurdag dek je alle tolkosten.

Toll Pass Device (TPD)

Ben je van plan om door het noordoosten van Amerika te rijden? Dan is het wellicht een idee om voor $3.95 per huurdag (maximaal $19.75 per huurperiode) een TPD aan te schaffen op de luchthaven. Met een TPD worden de tolkosten automatisch van je rekening afgeschreven en hoef je onderweg geen tolkosten te betalen.