De 5 mooiste autoroutes door de Alpen

Autorijden door de Alpen is een onvergetelijke ervaring, ongeacht het seizoen. In de zomer bieden de Alpenroutes spectaculaire uitzichten op groene valleien en bergmeren. In de winter transformeert de Alpenregio tot een sprookjesachtig sneeuwlandschap. Autorijden door de besneeuwde bergpassen is een magische ervaring. De wegen worden echter uitdagender. Hevige sneeuwval kan leiden tot tijdelijke sluitingen. Het is essentieel voor reizigers om op de hoogte te blijven van de actuele weersomstandigheden en verkeersinformatie. 

De Grosslockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk

De Großlockner Hochalpenstrasse is een bergroute van 48 kilometer met het hoogste punt op 2571 meter. De bergroute staat bekend om zijn panoramische uitzichtpunten. De Großlockner Hochalpenstrasse is elk jaar open van mei tot eind oktober/begin november. Tijdens de winter is deze route dus gesloten wegens de hevige sneeuwval. De exacte opening hangt dus ook af van het weer. Langs de weg zijn verschillende panorama platformen en informatiepunten te vinden.

Image

De Romantikstrasse in Oostenrijk

De Romantikstrasse, van Salzburg naar Wenen, telt 380 kilometer. De route brengt je langs verschillende landschappen in Oostenrijk. In de lente vind je er de traditionele feesten in Ausseerland. In de zomer vind je de Marillenernte in der Wachau. Gedurende de herfst zijn er boerenmarkten in Salzburger Land. In de winter vind je kerstmarkten rondom Wolfgangsee. Deze route is in principe gedurende het hele jaar geopend, toch raden wij altijd aan om van tevoren de actuele informatie te raadplegen.

Image

De Grand Tour van Zwitserland

Een prachtige route door Zwitserland is de Grand Tour, die 1640 km lang is. De naam van de route zegt het eigenlijk al, deze route neemt je mee door heel Zwitserland. De Grand Tour komt onder andere langs Neuchâtel, Zurich, St. Moritz en Lugano. De route komt langs 22 meren en 45 bezienswaardigheden waarvan er 12 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan.

Image

De Deutsche Alpenstrasse

De Deutsche Alpenstrasse is een route van 450 kilometer door Duitsland. Tijdens deze route is er genoeg te bewonderen en te ondernemen. Zo komt de route langs prachtige bergen, meren, kastelen en historische dorpen. Bekende bezienswaardigheden op deze route zijn de Zugspitse en Schloss Neuschwanstein. De Deutsche Alpenstrasse begint in Lindau en stopt in Berchtesgaden.

Image

De Nockalmstrasse in Oostenrijk

De mooiste alpenroute van Karinthië is de Nockalmstrasse. Deze schilderachtige route slingert door de Nockberge met een totaal van 52 haarspeltbochten. De route is 35 kilometer lang en verbindt Innerkrems met Ebene Reichenau. De Nockalmstrasse staat bekend om zijn adembenemende landschappen met groene weiden en heldere meren. Er zijn verschillende uitzichtpunten en parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten.

Image