Bij het ophalen van een huurauto van Autoshuren.nl is het verplicht om een fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder te kunnen overhandigen, ongeacht of de autohuur al is betaald of niet. Wanneer er geen creditcard getoond kan worden, zal de huurauto niet kunnen worden vrijgegeven. Waarom is het verlicht en waar moet je rekening mee houden? Wij lichten dit graag verder toe.

Waarom is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht?

Als hoofdbestuurder ben je verantwoordelijk voor de auto en daarmee aansprakelijk voor eventuele incidenten. Om die reden stelt de verhuurlocatie het verplicht om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te registreren. De creditcard is uitsluitend vereist voor het ophalen van de huurauto en staat los van de betalingswijze voor de auto.

De borg

Bij het afhalen van de auto wordt doorgaans een bedrag gereserveerd op jouw creditcard, ook wel bekend als de borg. De borg heeft een waarde van het eigen risico, maar kan ook lager zijn. De borg dient als garantie voor het dekken van het eigen risico, onverzekerde schade en eventuele boetes. Wanneer de auto wordt ingeleverd en het bovenstaande is niet van toepassing zal de verhuurlocatie de borg weer vrijgeven. Dit kan tot maximaal zes weken duren.

Wanneer de auto met schade wordt ingeleverd zal de volledige borgsom van de creditcard afgeschreven worden. Als de uiteindelijke schadekosten lager uitvallen zal het verschil worden teruggestort. Vallen de kosten hoger uit dan de borgsom, dan zal het aanvullende bedrag ook worden afgeschreven.

Geaccepteerde creditcards

Bij het huren van een auto zijn de volgende punten van belang omtrent de creditcard. Wij zetten de voornaamste punten op een rij.

 • Geaccepteerde creditcards
  De volgende creditcards worden algemeen geaccepteerd: VisaMastercard en American Express.
 • Naam op de creditcard
  Let er goed op dat de naam van de hoofdbestuurder, zoals deze in het paspoort staat, overeenkomt met de naam op de creditcard en de reservering. Zelfs als de creditcard afkomstig is van een werkgever moet de naam van de hoofdbestuurder op de kaart staan.
 • Een pincode
  Het invoeren van een pincode is vereist bij het afhalen van de huurauto. Echter, in tegenstelling tot een gewone bankpas, is een pincode niet altijd standaard gekoppeld aan een creditcard. Bij twijfel hierover, neem op tijd contact op met de bank om dit na te gaan. Dit verzekert een zorgeloos ophaalproces van de huurauto.
 • Limiet voor de waarborg
  Gezien de reservering van de borg is het cruciaal dat de creditcard voldoende limiet heeft. In de voorwaarden kan je de hoogte van de borg voor jouw bestemming terugvinden of neem hierover contact op met onze klantenservice.
 • Fysieke kaart
  Digitale creditcards of creditcardgegevens zonder de fysieke kaart worden doorgaans niet geaccepteerd. Het is verplicht om ten allen tijden de fysieke creditcard mee te nemen. Per land kunnen eventuele uitzonderingen gelden, deze zijn terug te vinden in de voorwaarden.

Wat te doen als je geen creditcard hebt?

Indien de hoofdbestuurder niet beschikt over een creditcard op eigen naam, kan je voorafgaand aan de reis een andere persoon uit het reisgezelschap registreren als extra bestuurder. Deze persoon, die in het bezit is van een creditcard op eigen naam en geldig rijbewijs, wordt vervolgens de hoofdbestuurder. Dit is mogelijk, ook wanneer deze persoon niet/nauwelijks van plan is om te rijden. Het registreren van beide personen als bestuurders biedt flexibiliteit, ongeacht wie uiteindelijk de auto bestuurt. Let wel dat er extra kosten zitten aan het registreren van een extra bestuurder. Belangrijk: bij het ophalen van de huurauto moeten alle geregistreerde bestuurders aanwezig zijn, en een geldig rijbewijs kunnen vertonen. De huurauto zal niet worden meegegeven als men niet in staat is om de benodigde documenten en creditcard te tonen.

Heb je verder nog vragen, bijvoorbeeld over een auto huren zonder creditcard? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.