Af en toe kunnen extra voorzieningen zoals een kinderzitje, winterbanden en bagage box noodzakelijk zijn. Omdat Autoshuren.nl samenwerkt met lokale partners, kunnen we niet vooraf garanderen dat deze extra's beschikbaar zullen zijn. In de meeste gevallen wordt voor extra opties ter plaatse een toeslag en borg in rekening gebracht.

Toevoegen van een extra bestuurder

Vooral bij lange afstanden kan het handig zijn om een extra bestuurder toe te voegen. Op die manier kunnen jullie om beurten rijden en de reistijd splitten. Houd er rekening mee dat sommige bestemmingen een toeslag kunnen rekenen voor extra bestuurders.

Alle bestuurders moeten persoonlijk aanwezig zijn bij het ophalen van de huurauto, een geldig rijbewijs kunnen tonen en het huurcontract ondertekenen. De hoofdbestuurder moet ook een creditcard op zijn/haar naam kunnen tonen. In New York moeten alle medebestuurders ook beschikken over een creditcard op hun naam. Wil je een extra bestuurder aan de reis toevoegen? In de huurvoorwaarden per land vind je meer informatie over de eventuele extra kosten.

Extra bestuurders in Noord-Amerika: Als je getrouwd bent of samenwoont, kun je in de VS je partner kosteloos toevoegen als extra bestuurder op het huurcontract. In andere gevallen kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Als je in Noord-Amerika kiest voor een Alamo Gold of Gold Underage pakket, zijn er geen extra kosten voor medebestuurders. Je kunt dan tot drie extra bestuurders kosteloos toevoegen wanneer je de huurauto ophaalt.

Kinderzitje

In de meeste Europese landen en een groot deel van Amerika zijn kinderstoeltjes verplicht voor kinderen tot en met 6 jaar. Deze moeten vooraf worden aangevraagd. De kosten variëren per land of locatie en worden weergegeven bij de extra opties tijdens het reserveren van de huurauto. Kinderzitjes moeten vooraf worden gereserveerd en worden betaald bij het ophalen van de auto.

GPS

Vooral op onbekende bestemmingen is een navigatiesysteem erg waardevol. Bij het huren van een auto in de Verenigde Staten of Canada is het aanbevolen om een auto te nemen inclusief GPS. Tijdens het boekingsproces kun je kiezen voor het gewenste pakket met GPS. Als je geen GPS heb geboekt en ter plaatse besluit dat je toch een GPS nodig hebt, is dit vaak mogelijk. De kosten bedragen ongeveer 15 dollar per dag.

WINTERBANDEN

Voor landen waar winterbanden verplicht zijn, zitten deze standaard inbegrepen in de huurprijs in de periode van ca. 1 november tot 31 maart. Dit geldt voor Oostenrijk, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Estland, Faroë Eilanden, Finland, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Roemenië, Servië, Slovenië, Zweden en Zwitserland.  

Voor landen waar winterbanden niet verplicht zijn, kun je deze in sommige gevallen aanvragen. In dit geval zijn deze kosten niet inbegrepen in de huurprijs (m.u.v. Hongarije). Het is niet voor alle locaties mogelijk om een auto met winterbanden of all-season banden aan te vragen. Raadpleeg altijd de voorwaarden van jouw bestemming voor meer informatie.

Inbegrepen extra opties 

Sommige extra opties voor de huurauto kunnen via Autoshuren.nl als onderdeel van een pakket worden geboekt, zoals GPS en de extra bestuurder (Fully Inclusive en Gold + GPS-pakket). De kosten van deze extra's zijn dan inbegrepen in de huurprijs. De kosten en voorwaarden van andere extra's die ter plaatse worden betaald, kunnen variëren en zijn afhankelijk van lokale belastingen en regelgeving.