Wanneer je een auto huurt wil je met een veilig gevoel de weg op. Daarom is het goed om te beseffen dat de verzekeringsregelingen in Europa verschillen van die in Noord-Amerika en de rest van de wereld. Weet wel, wanneer je een auto huurt via autoshuren.nl dan is jouw huurauto altijd goed verzekerd. Toch zijn er enkele punten om in gedachten te houden.

EIGEN RISICO

De term ‘eigen risico’ is een veelgebruikt begrip met betrekking tot verzekeringen. Simpel gezegd is het eigen risico het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de kosten dekt.

Het eigen risico kan verschillen per land en autotype en dit staat vermeld in de voorwaarden van de betreffende bestemming. Voor Noord-Amerika geldt het volgende: in Amerika is er geen eigen risico en in Canada bedraagt het eigen risico standaard CAD 800,-.

Het eigen risico kan afgekocht worden met de No-Risk Garantie van Autoshuren.nl. Als je ervoor kiest deze verzekering niet af te sluiten, zal het eigen risico als borg worden gereserveerd op de creditcard van de hoofdbestuurder.

DIEFSTALVERZEKERING

Alle huurauto’s zijn verzekerd tegen diefstal. Let wel, afhankelijk van het land waar je de auto huurt ken er een eigen risico gelden.

CDW (COLLISSION DAMAGE WAIVER)

De CDW (Collission Damage Waiver) verzekering dekt eventuele schade aan de eigen huurauto. Deze verzekering is standaard inbegrepen bij al onze tarieven. Toch kan er, afhankelijk van het land waar je de auto huurt, een eigen risico van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de voorwaarden voor jouw bestemming.

SCHADE AAN BANDEN, BODEM EN RUITEN

Schade aan de banden, bodem, dak, spiegels en ramen wordt niet standaard vergoed. In de Verenigde Staten zijn deze onderdelen deels verzekerd, met uitzondering van de banden. Het is mogelijk om hier ter plaatse een extra verzekering voor af te sluiten, maar wanneer je onze No-Risk Garantie kiest is dit soort schade gedekt en is het niet nodig een extra verzekering af te sluiten.

ROADSIDE ASSISTANCE PLUS

De Roadside Assistance verzekering is niet standaard inbegrepen in onze autohuur tarieven en kan ter plaatse bij het ophalen van de auto in Noord-Amerika worden afgesloten, voor USD 6,99 per dag excl. Belasting. Het is niet verplicht deze verzekering af te sluiten, maar het dekt onder andere:

  • Vervanging van (verloren) sleutel
  • Kosten bij buitensluiting
  • Starthulp
  • Kosten voor bijvullen brandstof bij een lege tank
  • Kosten bij tanken van verkeerde brandstof
  • Lekke band en vervanging van een band
  • Eventuele wegsleepkosten

EXTENDED PROTECTION

De verzekering is alleen beschikbaar in Noord-Amerika en verhoogt de minimale dekking voor aansprakelijkheid tot 1 miljoen dollar. Deze verzekering is inbegrepen in al onze tarieven.

24/7 noodnummer

In geval van onvoorziene omstandigheden kun je altijd contact opnemen met de Nederlandse klantenserivce van autoshuren.nl. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via e-mail of telefoon. Buiten kantoortijden kun je ons bereiken op het noordnummer. Het noodnummer staat vermeld op de autohuurhuurvoucher.

 

No Risk Garantie

De No-Risk Garantie wordt aangeboden door Target Travel Services en kan tijdens het boekings process geselecteerd worden en kost EUR 3,50 per dag. Met de No-Risk Garantie heb je de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen, tot een maximum van EUR 1.500,-.

Op de verhuurlocatie zijn ze niet bekend met onze No-Risk garantie en is het mogelijk dat ze je ter plaatse een lokale verzekering aanbieden. Het is echter niet nodig om deze af te sluiten, aangezien je verzekerd bent door onze No-Risk garantie. Twijfel je toch bij het ophalen van de auto, dan zijn wij te bereiken op ons noodnummer (te vinden op de autohuurvoucher). Indien je er toch voor kiest om een lokale aanvullende verzekering af te sluiten kom je niet in aanmerking voor teruggave van deze extra gemaakte kosten.