5 hoogtepunten in Kroatië

Een vakantie in Kroatië staat garant voor schitterende kustlijnen, pittoreske dorpen en bovenal een adembenemende natuur. Maak met je huurauto de ultieme roadtrip om kennis te maken met de schoonheid en veelzijdigheid van Kroatië. De route brengt je langs mooie stranden, mooie dorpen en kristalblauwe meren. Doordat je de huurauto op een andere locatie inlevert dan waar je hem hebt opgehaald, hoef je geen rondreis te maken. Je maakt een zogeheten one way, waarbij de bijkomende drop-off kosten € 80 kost. Voor dit redelijk kleine bedrag zie je aanzienlijk meer van het land!

Zagreb & De Plitvice Meren

Je vliegt in ongeveer twee uur met een directe vlucht naar de hoofdstad Zagreb, het ideale startpunt voor je reis. Zagreb huisvest vele musea over de geschiedenis en cultuur van het land. Vanuit Zagreb is het slechts een korte rit van twee uur naar het betoverende Nationaal Park Plitvicemeren, dat trots prijkt op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het park bestaat uit ontelbaar veel kristalheldere meren, watervallen en rivieren. Via loopbruggen kun je het park verkennen.

Afbeelding

Langs de adembenemende kust van Kroatië

Na je avontuur in de stad en de natuur, verlang je misschien naar ontspanning en vertier aan de kust. Rijd in drie uur naar het betoverende schiereiland Istrië en geniet van de adembenemende Kroatische kustlijn. Verken ook de mooie dorpen, zoals Pula, Rovinj en Porec. In het charmante havenstadje Porec kun je gezellig ronddwalen door de vele schilderachtige steegjes die het stadje rijk is.

Dalmatië

Reis vervolgens verder naar het zuiden van het land, richting de regio Dalmatië. In slechts drie uur bereik je de intrigerende stad Zadar. Bewonder de schitterende kathedralen, Romeinse fora en hedendaagse kunst. Zadar staat bekend om een van de mooiste zonsondergang ter wereld. Rij na je bezoek zo’n anderhalf uur verder naar het zuiden, naar Sibenik. Vanaf deze gemoedelijke stad kun je gemakkelijk het nationale park Krka en De Kornati eilanden bezoeken. Geniet in Krka van schitterende meren en watervallen, waarbij een verkoelende duik zeker is toegestaan. En ben je op zoek naar ultieme rust? Stap dan op de boot en bezoek een van de 89, meestal onbewoonde, eilanden.

Het culturele Split

Je reis gaat verder naar de stad Split. Als je de tijd hebt, is een bezoek aan Trogir zeker aan te raden. Deze stad biedt een verscheidenheid aan architectuurstijlen, gevormd door verschillende culturen die hier hebben gewoond. Je bereikt Split vanuit Sibenik in een kleine twee uur rijden. Split is een waar paradijs voor elke cultuurliefhebber. Er zijn legio oude gebouwen om te bewonderen uit verschillende tijdperken, met als hoogtepunt het Paleis van Diocletianus.

Afbeelding

Dubrovnik, de Parel van de Adriatische Zee

Stap in je huurauto en reis naar je laatste bestemming, een van de mooiste steden van Europa: Dubrovnik, ook wel bekend als de "Parel van de Adriatische Zee". Tijdens je reis geniet je van adembenemende natuurlijke landschappen, met bergen en meren die je onderweg begroeten. Maak stops bij panoramische uitzichtpunten en laat de prachtige vergezichten op je inwerken. In Dubrovnik kun je de twee kilometer lange stadsmuren rondom het historische centrum bewandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht. Zowel Dubrovnik als Split dienden als locaties voor de populaire televisieserie Game of Thrones. Voor de fans van de serie is er een mogelijkheid om een speciale tour te boeken. Lever aan het einde van je vakantie je huurauto gemakkelijk in op onze locatie op de luchthaven en vlieg met een directe vlucht weer volledig opgeladen naar huis.

Afbeelding

Let op: Als je van Split naar Dubrovnik rijdt, vervolgt de weg zich enkele kilometers door Bosnië en Herzegovina. Deze zogenoemde transit mag je kosteloos met je huurauto rijden. Wil je verder het land in rijden? Dan dien je een fee te betalen. Lees meer hierover in onze voorwaarden van Kroatië.