Bezienswaardigheden in Whistler, Canada

Canada staat bekend om de adembenemende landschappen en buitenavonturen. Midden in de prachtige Coast Mountains van British Columbia ligt de plaats Whistler. Dit charmante vakantieoord is een populaire bestemming voor zowel wintersporters als zomerse ontdekkingsreizigers. Velen zullen de plaats ook kennen door de Olympische Winterspelen, die hier in 2010 hebben plaatsgevonden.

Sea To Sky Highway

Whistler bevindt zich in het westen van Canada, op slechts twee uur rijden van Vancouver. De 120 kilometer lange weg van Vancouver naar Whistler staat bekend als de 'Sea To Sky Highway', vanwege de schilderachtige route die je volgt. Deze uitgestrekte weg loopt verder tot Lillooet, een charmant dorpje gelegen in Brits-Columbia. Als je deze route rijdt kom je langs talrijke hoogtepunten die de moeite waard zijn voor een tussenstop. Denk aan de Cypress Mountain Lookout, Porteau Cove, Shannon Falls en Alice Lake. De Cypress Mountain Lookout biedt een perfecte kans om even te pauzeren en te genieten van het uitzicht.

Wat te doen in Whistler

Image

Whistler is beroemd om de eersteklas ski- en snowboardvoorzieningen die in het winterseizoen bezoekers uit de hele wereld aantrekken. Het skiresort Whistler Blackcomb biedt een uitgebreid netwerk van skipistes, snowparks en gondels, zodat iedereen, van beginners tot experts, een avontuurlijke tijd in de bergen kan beleven. Zelfs tijdens de zomermaanden blijft het prachtige alpenlandschap adembenemend, met een overvloed aan buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, ziplinen, bungeejumpen, wildwatervaren en zelfs beren spotten. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen, zijn er opties zoals vissen, golfen of picknicken te midden van al het natuurschoon.

Whistler Village

Whistler bestaat uit diverse wijken, waaronder Whistler Village, dat een uitstekende keuze is voor accommodatie vanwege de overvloed aan winkels en eetgelegenheden. Het is belangrijk op te merken dat Whistler Village autovrij is. Gelukkig is de stad zodanig ontworpen dat de hotels zich rondom het centrum bevinden, waar je uiteraard je huurauto kunt parkeren. Voor liefhebbers van sushi is Sushi Village absoluut een aanrader. Als je geluk hebt, kun je aan een tafeltje bij het raam plaatsnemen en genieten van het levendige stadsbeeld.