Van Buffalo naar Toronto per huurauto

Deze autoroute leidt je door de betoverende Niagara-regio, gelegen tussen Buffalo (VS) en Toronto (Canada), en is ideaal voor een onvergetelijke autovakantie van een tiental dagen. Deze diverse bestemming biedt een overvloed aan ervaringen, variërend van de majestueuze Niagara-watervallen en boeiende architectuur tot historische forten en de meest voortreffelijke wijnmakerijen in heel Canada. Wat niet veel mensen weten is dat deze streek een vooraanstaande producent is van ijswijn. Gastblogger Hasse Wiersma heeft onlangs zelf een mooie roadtrip door deze omgeving gemaakt en is enthousiast om zijn autoroute met jou hier te delen.

Dag 1 – Aankomst in Buffalo

Het vliegveld van Buffalo heeft een bescheiden omvang, wat het bijzonder overzichtelijk maakt. De autoverhuurbalies bevinden zich direct buiten de terminal. De procedure verloopt vlot, zodat je binnen een kwartier al onderweg bent. Na aankomst op de luchthaven is het aan te raden om een nachtje in Buffalo te verblijven om even op adem te komen na je reis. Als je laat in de avond in Buffalo aankomt, is het verstandig om een hotel nabij de luchthaven te reserveren.

Dag 2 – Buffalo verkennen

Buffalo staat niet alleen bekend om zijn heerlijke chicken wings, maar ook om de prachtige architectuur en overvloed aan musea. Als je interesse hebt in musea en/of de effecten van een jetlag voelt, is het aan te bevelen om hier twee dagen door te brengen. In de ochtend kun je met de huurauto door de bekende wijken rijden die beroemd zijn om hun architectuur. Begin je tocht bij een van de meest gerenommeerde werken van F. Lloyd Wright buiten Chicago: het complex van het Darwin D. Martin House. Hier kun je deelnemen aan een rondleiding voor ongeveer $ 15. Na de rondleiding kun je door de wijken Allentown Historic District en Delaware Avenue Historic District rijden en genieten van de talloze elegante woningen die hier te bewonderen zijn. Sluit de dag af met een wandeling in het stadscentrum of breng een bezoek aan een van de vele musea. Een aanrader voor het diner: Buffalo Chicken Wings.

Image

Dag 3 – Niagara-watervallen aan de USA kant

Begin de dag goed door op tijd te vertrekken vanuit je accommodatie en rijd naar de Amerikaanse zijde van de Niagara-watervallen. Houd er rekening mee dat er tolwegen zijn en dat creditcards niet overal worden geaccepteerd, dus het is verstandig om wat contant geld bij je te hebben. Zodra je aankomt, kun je de huurauto nabij de ingang parkeren en het nationale park te voet verkennen. Hoewel het uitzicht op de watervallen beter is vanaf de Canadese zijde, biedt de Amerikaanse kant je de meest nabije ervaring. De toegang tot de watervallen is gratis, maar er zijn ook betaalde activiteiten beschikbaar, waarvan er twee zeker de moeite waard zijn.

De eerste activiteit is de Maid of the Mist, die je vindt aan het begin van het park. Deze boot neemt je mee tot vlak onderaan de Horseshoe Waterval. Het is sterk aanbevolen om een poncho te dragen, aangezien je door het geweld van de waterval behoorlijk nat kunt worden. Zodra je een beetje bent opgedroogd, kun je langs het water wandelen richting de American Falls/Bridal Veil Falls, waar je prachtige regenbogen ziet in de opstijgende mist.

Vervolgens steek je de Niagara rivier over via een brug naar Goat Island, waar je de tweede activiteit kunt ervaren: the Cave of the Winds. Hier daal je af met een lift en kom je het dichtst bij de watervallen, zelfs dichter dan bij de Behind the Falls tour aan de Canadese kant. Hier voel je echt de kracht en het gedonder van de watervallen. Na deze ervaring kun je verder het park verkennen, foto's maken en zodra je alles hebt gezien, rijd je met de huurauto weer naar de Canadese zijde om in te checken bij je hotel. De beste route hiervoor is over de Rainbow Bridge. 's Avonds kun je de Niagara Falls Strip verkennen, die een beetje aanvoelt als een kleine versie van Las Vegas.

Dag 4 – Niagara-watervallen Canada

Vandaag verken je de Canadese zijde van de watervallen, waar je het meest spectaculaire uitzicht hebt op de watervallen. Als je budget het toelaat, overweeg dan om een helikoptervlucht te boeken en de watervallen vanuit de lucht te bewonderen. Als je hotel niet op loopafstand ligt, kun je gebruik maken van de gratis WEGO Bus. Een absolute must-see en indrukwekkende attractie is de Journey Behind the Falls, waarbij je door tunnels achter de Horseshoe Waterval loopt en van dichtbij het oorverdovende geluid van het neerstortende water kunt ervaren. Begin je dag hier in de ochtend en loop dan richting de Rainbow Bridge.

Terwijl je aan de Canadese kant de mogelijkheid hebt om de Maid of the Mist-tour te maken, is het wellicht verstandiger om deze activiteit aan de Amerikaanse kant te ondernemen, gezien de vele andere bezienswaardigheden hier. Voor de lunch kun je je eigen maaltijd meenemen naar de Skylon Tower, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de watervallen. Het is raadzaam om online te reserveren vanwege de lange wachtrijen. Na deze ervaring kun je de WEGO Bus nemen naar de White Water Walk. Keer vervolgens terug naar de stad en geniet de rest van de dag van de diverse attracties voor zowel jong als oud. Het bruisende nachtleven gaat door tot in de vroege uurtjes.

Dag 5 – Niagara on the lake

Vandaag staat volledig in het teken van het ontdekken van Niagara-on-the-Lake en het genieten van wijn- en ijswijnproeverijen. De Niagara-regio staat bekend om zijn uitstekende wijnproductie, met een bijzondere nadruk op de verrukkelijke ijswijn. Deze bijzondere wijn wordt gemaakt van druiven die aan de wijnrank bevriezen bij een temperatuur van minimaal -8 graden Celsius. Deze bevroren druiven worden binnen 24 uur geplukt en geperst, wat resulteert in een uiterst kostbare en unieke wijnvariant. De opbrengst van ijswijn is aanzienlijk lager dan die van gewone wijn, en het risico van mislukte oogsten is groot. Het eindresultaat is een dessertwijn met een heerlijk zoete smaak, vervaardigd uit diverse druivensoorten die je vandaag bij verschillende wijnhuizen zult proeven.

's Ochtends rijd je met de huurauto naar Niagara-on-the-Lake om het historische George Fort te verkennen, dat dateert uit de Oorlog van 1812. Na het ontdekken van het fort kun je rondwandelen in het pittoreske stadje. In vergelijking met Niagara Falls is Niagara-on-the-Lake een serene en vredige plek. Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht over Lake Ontario en de Niagara-rivier. Tegen de tijd van de lunch is het moment aangebroken om het eerste wijnhuis te bezoeken. We beginnen bij Ravine Winery, dat weliswaar geen ijswijn produceert, maar wel uitmuntende rode en witte wijnen voortbrengt en bovendien beschikt over een voortreffelijk restaurant voor de lunch. Begin met een smakelijke maaltijd en begeef je daarna naar het proeflokaal om van de wijnen te genieten. Vanaf hier stap je in je auto en rijd je naar Inniskillin Winery. Zij waren in de jaren '80 de pioniers in de regio met betrekking tot ijswijnproductie. Vlakbij vind je Pillitteri Winery, die nog altijd volledig in handen is van de familie. Een rondleiding door de wijnmakerij is zeker de moeite waard, omdat het familieverhaal zeer boeiend is. Nadat je een diepgaand inzicht hebt gekregen in de wereld van ijswijn, keer je terug naar Niagara Falls voor een overnachting en om nogmaals te genieten van het bruisende nachtleven van de stad.

Dag 6 – Guelph & Aankomst in Toronto

Bereid je voor op een aantal uren rijden. Vertrek met de huurauto en rijd via Guelph naar Toronto. Guelph is een charmant klein stadje waar je een paar uur kunt rondwandelen en van de lunch kunt genieten. Het staat ook bekend als de Royal City vanwege het Imperial House of Guelph, waarvandaan Groot-Brittannië werd geregeerd. Tijdens je bezoek aan Guelph is het de moeite waard om ook de universiteit te verkennen en de indrukwekkende architectuur te bewonderen. Na de lunch vervolg je je reis en rijd je in ongeveer een uur naar het hotel in Toronto. De rest van de dag kun je genieten van het bruisende centrum van Toronto. Op zoek naar een gezellige eetplek? Breng dan een bezoek aan Kensington Market, vlakbij China Town. Hier kun je genieten van een diverse mix van culturen en een breed scala aan restaurants.

Dag 7 – Toronto

Het ontdekken van de Toronto Islands kan je het beste doen met mooi weer. Als de weersomstandigheden niet meewerken, kun je overwegen om dit uitstapje naar een andere dag te verplaatsen. Op de eilanden kun je genieten van een aangename wandeling of ontspannen op het strand. Er zijn tal van activiteiten beschikbaar voor zowel jong als oud. Enkele bezienswaardigheden zijn onder andere de vuurtoren, de kerk en het met prachtige architectuur verrijkte Ward's Island. In de namiddag kun je een bezoek brengen aan het treinmuseum en de top van de CN Tower bereiken.

Image

Dag 8 – Toronto

Toronto is een leuke stad om rond te wandelen. Begin 's ochtends met een verkenning van het universiteitsterrein. Start bij het Philosophers' Path en loop door de pittoreske straten naar de ingang van de universiteit aan de overkant. Hier tref je prachtige architectuur, sfeervolle binnenplaatsen en weelderig groen aan. Vervolg je ontdekkingstocht naar het Distillery District voor de lunch. Hier wacht een breed scala aan eetgelegenheden en kunstgalerijen op je. Voorheen was dit het toneel van distilleeractiviteiten, en her en der zijn nog restanten hiervan te vinden. In de middag biedt een wandeling langs Church Street een interessante route, waarbij je enkele belangrijke kerken in Toronto kunt bezoeken. Als alternatief kun je gaan winkelen of een museum verkennen. Toronto herbergt talloze musea, en het is zeker de moeite waard om hier een extra dag te blijven.

Dag 9 – Terug naar Buffalo en vertrek

Vandaag zet je de reis voort met de huurauto of keer je huiswaarts. Afhankelijk van je vluchtschema kun je in de ochtend nog wat tijd doorbrengen in Toronto, bijvoorbeeld door te genieten van Lake Ontario of een bezoek te brengen aan een van de wijnhuizen. Het retourneren van de huurauto verloopt snel en binnen 10 minuten sta je bij de incheckbalie. Buffalo Airport is niet al te groot en het is voldoende om ruim twee uur voor je vertrektijd aan te komen.