Met een one-way autohuur via Autoshuren.nl geniet je van de vrijheid en flexibiliteit die autohuur te bieden heeft. Met een one-way kun je de huurauto namelijk op een andere locatie inleveren dan waar je deze hebt opgehaald.

Bij one-way autohuur worden doorgaans extra kosten in rekening gebracht, ook wel bekend als drop-off kosten. De hoogte van deze kosten varieert per locatie. Mocht er sprake zijn van drop-off kosten bij de reservering, dan vind je deze informatie bij het opvragen van de prijs, op de factuur en op de voucher. Het is belangrijk om te weten dat de drop-off kosten ter plaatse moeten worden voldaan en exclusief lokale belasting zijn. In bepaalde gevallen, zoals binnen Florida of Californië, kunnen er echter geen drop-off kosten van toepassing zijn. Als je vragen heb over jouw gewenste one-way, kun je een offerte aanvragen op Autoshuren.nl of contact opnemen met onze klantenservice. 

One-ways in Europa 

In de meeste Europese landen is het mogelijk om de huurauto op een andere locatie in te leveren, hoewel de kosten per land kunnen variëren. Het kan voorkomen dat er kosten gelden voor het inleveren van de auto bij een huurperiode korter dan een week, maar dat oen way voor een langere periode mogelijk gratis is. Bij het opvragen van een tarief worden eventuele drop-off kosten weergegeven onder het autohuurtarief. Je kunt zelfs een one-way tussen verschillende landen maken, waardoor je meerdere landen kunt combineren in één reis. Binnen de Balkanregio is het vaak mogelijk om de grens over te steken. Internationale one-ways zijn daar populair. One-ways tussen bijvoorbeeld Kroatië, Noord-Macedonië of Albanië zijn op aanvraag beschikbaar. Ook tussen Denemarken, Zweden en Noorwegen is een internationale one-way mogelijk als je hiervoor een aanvraag bij ons indient. Als je vanuit Nederland op vakantie gaat, kun je ook overwegen om de huurauto in een ander Europees land in te leveren. Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice; onze medewerkers helpen je graag verder.

Een one-way in Noord-Amerika

Voor de Verenigde Staten en Canada gelden enkele regels en uitzonderingen met betrekking tot one-way autohuur. Een one-way met het autotype Economy is bijvoorbeeld niet mogelijk in Noord-Amerika. Ook handig om te weten is dat binnen Florida en Californië vaak geen drop-off kosten gelden. Ook tussen San Francisco Airport en Los Angeles of Las Vegas Airport (en vice versa) zijn er meestal geen drop-off kosten.

One-way tussen de Verenigde Staten en Canada

Bij Autoshuren.nl het doorgaans mogelijk om een huurauto op te halen in de Verenigde Staten en deze in Canada in te leveren, of vice versa. Er zijn echter enkele beperkingen van toepassing. Er is een beperkt aantal autotypes waarmee dit mogelijk is, en de beschikbaarheid is beperkt, waardoor deze reserveringen vaak op aanvraag zijn. Populaire one-way routes zijn onder andere van Seattle naar Vancouver, Toronto naar Buffalo, en New York naar Canada. Als je twijfelt of er drop-off kosten van toepassing zijn, kun je contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie.

One-way autoverhuur in Australië

Voor de meeste locaties in Australië is one-way autoverhuur toegestaan, met uitzondering van autoverhuur vanuit de Northern Territory, Tasmanië en Western Australia. Voor populaire kustroutes is het mogelijk om de auto op te halen in steden zoals Sydney of Melbourne en deze in te leveren in Cairns of Brisbane. In de meeste van deze steden heb je de keuze tussen verhuurlocaties op de luchthaven en in de stad.

Mogelijkheden in Zuid-Amerika

Indien je naar Costa Rica of Nicaragua reist, kun je profiteren van de Inter-Countries Service en deze landen combineren in één reis. Met behulp van deze service kun je eenvoudig de auto omruilen bij de grens en jouw reis voortzetten. Ook het toevoegen van Panama aan de reis is mogelijk, waarbij je wellicht een klein stukje bij de grens met bus en taxi moet overbruggen.

Grens oversteken

In de meeste gevallen kan je met de huurauto de grens over. Toch adviseren we om dit tijdens de reservering aan een van de Autoshuren.nl medewerkers te laten weten. Er zijn namelijk een aantal bestemmingen en maatschappijen waarbij je niet zomaar de grens over mag met de huurauto. Ga je toch de grens over waar dit niet is toegestaan, dan vervalt je verzekering. In geval van schade kan dit problemen veroorzaken en uiteraard voorkom je (en wij ook) dit graag.

In Europa is het geen probleem om de grens over te rijden en ook in Amerika en Canada geldt dat je met de huurauto de grens over mag steken. Maar het is bijvoorbeeld niet toegestaan om met een Autoshuren.nl huurauto van Europa naar Noord-Afrika te reizen, of vanuit de USA naar Mexico. In Zuid-Amerika kan het voorkomen dat je dit bij het ophalen van de auto of zelfs bij het reserveren moet aangeven, omdat er kosten aan verbonden zijn.

One way op aanvraag

De hierboven vermelde suggesties voor one-ways zijn divers, en er bestaan verschillende opties. Het kan gebeuren dat er geen auto's worden weergegeven in de boekingswidget op onze website. In dat geval kun je handmatig een one-way aanvragen bij ons. Wij zullen de beschikbaarheid en mogelijkheden controleren. Stuur jouw aanvraag naar [email protected] met de volgende gegevens:

  • Naam hoofdbestuurder
  • Email adres hoofdbestuurder
  • Gewenste ophaal locatie, datum en tijd
  • Gewenste wissel locatie, datum en tijd
  • Gwenste inlever locatie, datum en tijd
  • Indicatie autotype