Dankzij de one way autohuur optie van Autoshuren.nl ben je flexibeler en heb je nog meer vrijheid. Wil je bijvoorbeeld de auto ophalen op het vliegveld en inleveren in het centrum? Bij autoverhuurder ons kan het. Vaak worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht, zogenaamde drop-off kosten. De hoogte hiervan verschilt per locatie. Mochten er drop-off kosten van toepassing zijn op jouw reservering, dan vind je deze bij het opvragen van de prijs, op de factuur en op het voucher. De drop-off kosten dienen altijd ter plaatse betaald te worden, zijn exclusief plaatselijke belasting en zijn dus niet in het totaalbedrag inbegrepen.

One way autoverhuur in Europa

In de meeste Europese landen is het toegestaan om de auto op een andere locatie in te leveren. De kosten zijn per land verschillend. Het kan zijn dat er wel kosten zijn als je de auto bijvoorbeeld korter dan een week huurt, maar dat eenrichtingsverhuur voor een langere termijn gratis is. Als je een tarief opvraagt, worden eventuele drop-off kosten getoond onder het autohuur tarief.

In de Verenigde Staten en Canada gelden enkele regels en uitzonderingen voor wat betreft one way autohuur. Wil je bijvoorbeeld de huurauto op locatie A ophalen en op B inleveren? Dan is het goed om te weten dat je geen type Economy kunt reserveren. One way autohuur is namelijk niet van toepassing op Economy auto’s.

Geen drop-off kosten

Wil je zeker weten of er drop-off kosten van toepassing zijn op de reservering? Vraag dan een offerte aan of neem contact op met ons team. Handig om te weten is dat er binnen Florida en Californië geen drop-off kosten gelden. Ook tussen San Francisco airport of Los Angeles en Las Vegas Airport (en v.v.) hoef je geen drop-off kosten te betalen.

Handig om te weten: In Canada zijn de drop-off kosten tussen Calgary en Vancouver CA$ 150,-, maar kies je ervoor de route andersom te rijden zijn er geen kosten voor de one way autohuur.

One way tussen Amerika en Canada

Via Autoshuren.nl is het mogelijk om een huurauto in Amerika op te halen en in Canada in te leveren, of andersom. Autoshuren.nl heeft in Amerika zo’n 17 locaties waar je een auto kunt huren die je vervolgens in Canada kunt inleveren. In Canada heeft Autoshuren.nl 13 locaties waar je een auto kunt huren die je in Amerika inlevert. Een populaire one way route is Seattle – Vancouver, maar ook Toronto Airport – Buffalo Airport en Toronto Airport – Boston Airport zijn erg in trek bij autohuurders.

Grens oversteken

In de meeste gevallen kan je met de huurauto de grens over. Toch adviseren we om dit tijdens de reservering aan een van de Autoshuren.nl medewerkers te laten weten. Er zijn namelijk een aantal bestemmingen en maatschappijen waarbij je niet zomaar de grens over mag met de huurauto. Ga je toch de grens over waar dit niet is toegestaan, dan vervalt je verzekering. In geval van schade kan dit problemen veroorzaken en uiteraard voorkom je (en wij ook) dit graag.

In Europa is het geen probleem om de grens over te rijden en ook in Amerika en Canada geldt dat je met de huurauto de grens over mag steken. Maar het is bijvoorbeeld niet toegestaan om met een Autoshuren.nl huurauto van Europa naar Noord-Afrika te reizen, of vanuit de USA naar Mexico. In Zuid-Amerika kan het voorkomen dat je dit bij het ophalen van de auto of zelfs bij het reserveren moet aangeven, omdat er kosten aan verbonden zijn.

De huurauto inleveren in een ander land

Het is in sommige gevallen ook mogelijk de huurauto in te leveren in een ander land. Voor Europa of Zuid-Amerika raden wij aan contact op te nemen met ons team voor meer informatie.

De huurauto ophalen in de USA en inleveren in Canada is in sommige gevallen toegestaan. Bijvoorbeeld Seattle – Vancouver of v.v. Of van Buffalo, Portland (Maine) of Boston – Vancouver.