Een roadtrip door Kreta per huurauto

Welkom op Kreta, het grootste eiland van Griekenland en een prachtige vakantiebestemming! Met een huurauto kan je in een korte tijd alles zien wat het eiland te bieden heeft. Bereid je voor op een groot aanbod aan geschiedenis, cultuur en landschappen. Wissel de culturele bezienswaardigheden af met het lokale eten bij een taverne of een duik in de kristalheldere zee. Hieronder vind je de hoogtepunten die niet kunnen ontbreken tijdens jouw roadtrip op dit Griekse eiland. 

Afbeelding
Road in Crete

Haal je huurauto op in Heraklion

Eenmaal aangekomen met het vliegtuig kun je gelijk je gehuurde auto ophalen bij de luchthaven balie. Ook kan je ervoor kiezen om deze pas op te halen nadat je de stad hebt verkend. In het hart van Kreta valt genoeg te beleven. Hier zijn de top 3 bezienswaardigheden van Heraklion:

  • De Venetiaanse haven met daaraan liggend Rocca a Mare

  • Het archeologisch museum van Heraklion of het museum voor oud-Griekse Technologie

  • De centrale markt

Rij door naar Chania

Terwijl je langs de adembenemende kustlijn rijdt op weg naar je volgende stop kom je langs verschillende verlaten stranden waar je onderweg van kunt genieten. Maak een tussenstop in het dorpje Bali en neem een verfrissende duik in het schitterende turquoise water. Je eindbestemming van vandaag is Chania, een pittoreske stad in Kreta die bekend staat om de kleine ouderwetse steegjes waar traditionele huizen, winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De gebouwen zijn kleurrijk en er is net zoals in Heraklion een Venetiaanse haven. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door kronkelende steegjes met leuke restaurantjes en souvenirwinkels. 

Afbeelding
Chania

Verken de Samariakloof of de Imbroskloof

Avonturiers die hunkeren naar adrenaline zijn bij de Samariakloof aan het juiste adres. Daal af in de diepte van de smalste kloof ter wereld, waar je omringt wordt door steile rotswanden. De kloof is soms maar vier meter breed met rotswanden van wel 500 meter hoog. Trek je stevige schoenen aan, bescherm je tegen de zon en geniet van deze bijzondere en uitdagende wandeling. Je kunt je auto in Omalos parkeren, bij de entree (Xyloskalo) van de Samariakloof. Liever een iets rustigere wandeling? Kies dan voor de Imbroskloof. De route door deze kloof is goed begaanbaar en heeft nog steeds rotswanden van wel 300 meter hoog. De auto kun je parkeren op de parkeerplaats bij de officiële ingang van de kloof. Beiden kloven zijn bekende toeristische trekpleisters waardoor het slim is om vroeg te gaan zodat je een parkeerplaats hebt. 

Kom tot rust in Rethymno en Spili

Na de adrenalinekick is het tijd voor welverdiende rust in het idyllische Rethymno. Geniet van de gezellige tavernes en lokale winkels, of neem een duik in de zee. In de buurt van Rethymno ligt ook het bergdorpje Spili. Dit authentieke bergdorpje is goed te bereiken met de auto en heeft leuke terrasjes, winkeltjes en een pittoresk kerkje. 

Afbeelding
Spili

Bezoek Spinalonga in het Oosten

Een leuke dagtocht is het bezoeken van het historische eiland Spinalonga. Je parkeert je auto in Agios Nikolaos, Elounta of Plaka en stapt daar op de boot richting Spinalonga. Oorspronkelijk werd het eiland gebruikt ter verdediging van Griekenland door middel van een groot fort. Later diende het als opvangplek voor Lepra-patiënten. Op het eiland kun je naast de tentoonstellingen zien waar de lepra-patiënten woonden, maar ook het ziekenhuis en de kerk.

Keer terug naar Heraklion

Eindig deze prachtige roadtrip langs de kust, genietend van de laatste Griekse zonnestralen. Lever de auto weer in bij jouw autohuurlocatie in Heraklion, waar je nog een paar dagen kunt genieten van alles wat de hoofdstad te bieden heeft.