tips voor jouw autohuur in Auckland

Auckland, bekend om zijn unieke ligging, is een van de grootste steden van Nieuw-Zeeland. De stad kent twee baaien en wordt omringd door meerdere vulkanen wat zorgt voor een bijzonder landschap. Naast zijn karakteristieke ligging heeft Auckland ook een breed aanbod aan prachtige parken, sfeervolle souvenirmarkten, musea en nog veel meer. Om de stad en haar omgeving te ontdekken is het huren van een auto een goede keuze. Onze autohuur experts geven je graag hun tips voor jouw bezoek aan Auckland. 

Afbeelding
Auckland Skyline

Highlights in Auckland: 

  • Beklim Mount Eden, een slapende vulkaan waarvan de top het hoogste natuurlijke punt van Auckland is. 
  • Breng een bezoek aan Sky Tower voor het beste uitzicht over de gehele stad. 
  • wandel over de 'K Road', ook wel Karangahape Road, en ontdek de diverse cultuur en kunst die deze straat te bieden heeft. 
  • Trek er iets verder op uit naar Waiheke Island, een oase van prachtige wijngaarden, olijfbomen en stranden, op slechts 40 minuten met de veerboot van het centrum van Auckland.

Verken de natuur van het Noordereiland

Wanneer je de hoogtepunten van Auckland hebt bezocht kun je ervoor kiezen er verder op uit te trekken. Onze tip: rijd naar de bekende Bay of Islands, een van de meest prachtige kustgebieden van Nieuw-Zeeland. Deze baai, met een kustlijn van ongeveer 800 kilometer is gemakkelijk bereikbaar en bevindt zich op twee uur rijden van Auckland. De eilanden hebben mooie stranden en indrukwekkende rotsformaties, kortom zeker de moeite waard!

Afbeelding

Tips voor jouw reis door Nieuw-Zeeland

Als je overweegt een auto te huren is het handig om te weten dat autorijden in Nieuw-Zeeland er anders aan toe gaat dan wij gewend zijn. Hieronder vind je 6 tips die van pas komen tijdens het huren van een auto in Nieuw-Zeeland. 

Tip 1: rust een nachtje uit. 

Zo’n lange reis kan best uitputtend zijn en hoewel het niet verplicht is in Nieuw-Zeeland raden wij toch aan eerst een nacht goed uit te rusten voor je de weg op gaat. 

Tip 2: vergeet niet om links te rijden. 

We beginnen gelijk met de grootste verandering, links rijden. De eerste keer aan de linkerkant van de weg rijden blijf spannend en hoewel je er snel aan zal wennen is het toch belangrijk hier alert op te blijven. Blijf vooral in de ochtend goed alert. Vergeet niet dat dit ook invloed heeft op hoe je de rotondes gebruikt. 

Tip 3: hou je aan inhaalverboden. 

Respecteer inhaalverboden (aangegeven door dubbele strepen). Dit wijst op drukke, gevaarlijke of onoverzichtelijke stukken weg. Er zijn regelmatig 'passing lanes' beschikbaar om in te halen. 

Tip 4: parkeer in de rijrichting.

parkeren mag alleen in de rijrichting. wanneer je een lege parkeerplek ziet aan de overkant van de weg zul je eerst moeten omkeren om zo in de juiste richting te parkeren. 

Tip 5: houd rekening met vertraging van A naar B.

Afstanden kunnen op de kaart korter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Vanwege bochten en andere beperkingen kun je vaak niet harder dan 60 kilometer per uur. 

Tip 6: let op one lane bridges.

Deze Bruggen met slechts één rijstrook zijn vaak te vinden in Nieuw-Zeeland. Let op de borden om te zien wie als eerste de brug over mag. Het is verstandig om wat langzamer te rijden en extra goed op te letten. 

Afbeelding
Mount Taranaki

Een road trip door Nieuw-Zeeland

Naast onze verhuur locaties in Auckland, hebben wij verschillende locaties door heel Nieuw-Zeeland verspreidt. Je kunt er ook voor kiezen de auto op een andere locatie in te leveren, een zogeheten one-way brengt wel extra kosten met zich mee. Mocht je nog twijfelen of meer informatie willen over een huurauto in Nieuw-Zeeland, neem dan gerust contact met ons op. Onze autohuur experts helpen je graag verder.