EK voetbal in Duitsland per huurauto

Of je nou een voetbalfan bent of niet, een EK wedstrijd bijwonen is voor iedereen een bijzondere ervaring. Nu het Europees Kampioenschap wordt gehouden in Duitsland is het ook nog eens makkelijk te realiseren. Onze autohuur experts geven je tips hoe je het beste met jouw huurauto op pad kan tijdens het toernooi, en wat de ideale routes zijn om de beste wedstrijden mee te pakken. 

Rijd het Nederlands elftal achterna

Uiteraard is het Nederlands elftal erbij dit jaar en voor wie de mannen van Ronald Koeman wilt achtervolgen is het speelschema van belang. Hierop staande volgende drie speelsteden: Hamburg, Leipzig en Berlijn. Drie steden die je met een huurauto uitstekend kan combineren:

  • Haal de auto op in Hamburg na de eerste wedstrijd. 
  • Rijd vervolgens naar Leipzig om Nederland - Frankrijk bij te wonen. 
  • Rijd hierna richting Berlijn voor de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk. 
  • Geniet een aantal dagen van de hoofdstad van Duitsland.
  • Lever in Berlijn jouw huurauto weer in, zonder drop-off kosten. 

Een andere mogelijkheid is om de auto te huren in Amsterdam of Eindhoven en vanuit Nederland te vertrekken naar Duitsland. Let op: de auto lever je dan in Nederland weer in.

Afbeelding

Roadtrip Ruhrgebied

Met vier speelsteden op slechts een uurtje van elkaar gelegen, is het uitermate geschikt om Keulen, Dortmund, Gelsenkirchen en Düsseldorf met elkaar te combineren in een roadtrip met een huurauto. Deze speelsteden hebben allen drie of vier groepsduels, waardoor jij een mooie route kan uitstippelen door het Ruhrgebied. Onze experts hebben alvast twee routes voor je klaar staan:

Optie 1:

  • Begin op 20 juni in Gelsenkirchen met Spanje tegen Italië.
  • Op 22 juni in Dortmund speelt Turkije tegen Portugal. 
  • Blijf op de Spaanse tour met op 24 juni in Düsseldorf met Spanje tegen Albanië. 
  • Sluit de week af in Keulen met Engeland tegen Slovenië op 25 juni

Optie 2:

  • Op 15 juni spelen Hongarije en Zwitserland tegen elkaar in Keulen. 
  • Een dag later staat in Gelsenkirchen de wedstrijd Servië tegen Engeland op het programma. 
  • Op 17 juni spelen onze zuiderburen België tegen Slowakije in Düsseldorf. 
  • Sluit de roadtrip af met Turkije tegen Portugal in Dortmund op 22 juni.

Je kan jouw huurauto ophalen in een speelstad naar keuze, en ook vervolgens weer kosteloos inleveren in de stad waar de reis eindigt. Dat maakt een roadtrip door Duitsland voor het EK voetbal ook zo makkelijker te realiseren. 

Afbeelding

Ontdek Zuid-Duitsland

Ook het zuiden van Duitsland heeft een aantal speelsteden. Vanuit onze verhuur locaties in München of Stuttgart kan je jouw reis beginnen. Beide speelsteden hebben drie groepsduels, hierdoor heb jij meer dan genoeg keuze om wedstrijden te bezoeken. Door de ligging zou je het bezoeken van de wedstrijden ook kunnen combineren met een trip naar de Alpen in Oostenrijk. Hiermee combineer je de steden in Duitsland met de natuur in Oostenrijk, een uitstekende combinatie. Echter kan je de auto niet inleveren in Oostenrijk of Zwitserland, dus zorg ervoor dat je de auto wel weer inlevert in Duitsland. Vanuit Stuttgart is het 2,5 uur naar Frankfurt, een andere speelstad. Hier spelen onder andere Duitsland, Engeland en België een groepswedstrijd.