Roadtrip Melbourne - Adelaide

Australië, een land van diverse landschappen, is de ideale bestemming om te verkennen tijdens een auto roadtrip. De weg van Melbourne naar Adelaide is een route met adembenemende vergezichten en charmante stadjes. Onze autohuurexperts hebben de onderstaande route voor je uitgestippeld, maar uiteraard geeft een huurauto de vrijheid om de reis in je eigen tempo af te leggen. Plan dus zelf eventueel stops tussendoor of wat meer tijd op de verschillende plekken!

Afbeelding

Dag 1: Melbourne – Grampians National Park, 250km

In Melbourne haal je de huurauto op bij de luchthaven of bij een van de locaties in de stad. Je kan er ook voor kiezen om eerst een of twee overnachtingen in Melbourne te verblijven, om vervolgens de auto op te halen. Wanneer je Melbourne uitrijdt ruil je het stedelijk leven in voor het Grampians National Park. Hier baan je een weg door beboste wegen en bereik het hart van dit natuurwonder. Wandel naar de Pinnacle Lookout voor een panoramisch uitzicht zover het oog reikt. De echo's van de stilte tussen de oude rotsformaties herinneren je aan de grootsheid van de natuur. Boek een verblijf nabij het park.

Afbeelding

Dag 2: Grampians National Park – Mount Gambier, 160km

Laat de Grampians achter en rijdt richting het zuidwesten, waar het Blue Lake van Mount Gambier op je wacht. Bewonder de betoverende kobaltkleur van het meer, een levendig contrast met het omringende landschap. De Umpherston Sinkhole, versierd met hangende tuinen, nodigt je uit om door de unieke schoonheid te wandelen.

Dag 3: Mount Gambier – Coonawarra, 60km

In de Coonawarra wijnstreek strekken de rijen wijnstokken zich uit tot aan de horizon. Nip aan een Cabernet Sauvignon en geniet van smaken van deze wereldberoemde wijn. De zon gaat onder boven de wijngaarden en werpt een warme gloed over het landschap en de gastvrije mensen. Verwen jezelf met gastronomische hoogstandjes en als de sterren opkomen, besef je dat het hart van Australië klopt in de wijngaarden.

Dag 4: Coonawarra – Naracoorte Caves National Park, 35km

Vanuit Coonwarra rijd je in een korte tijd naar het Naracoorte Caves National Park. Een ondergronds grottenpark van maar liefst 600 hectare. Sinds 1994 staat dit park op de Werelderfgoedlijst vanwege de bijzondere en belangrijke fossielen die er te vinden zijn. De huurauto kan je er gratis parkeren.

Dag 5: Naracoorte Caves National Park – Adelaide, 350km

Je roadtrip eindigt in Adelaide, een stad waar cultuur en cuisine naadloos in elkaar overgaan. Wandel over de bruisende Central Market, waar je smaken uit de hele wereld kan proeven. De Torrens rivier loopt door de stad en speelde een essentiële rol bij de oprichting van de stad Adelaide. De rivier zorgt voor een gezellige sfeer waar je op kan waterfietsen en bootjes huren. De rivieroever beschikt over goed onderhouden fietspaden en de inwoners picknicken er graag. Ook vind je er de Adelaide Zoo, Elder Park, botanische tuinen en de Riverbank Footbridge, een iconische voetgangersbrug.

Afbeelding

In Adelaide lever je de auto weer in. Deze one-way manier van reizen is ideaal om veel van een bestemming te kunnen zien in een korte periode. Indien je vragen hebt over een auto huren in Australië staat het team van Autoshuren.nl voor je klaar.