Albanië en Macedonië: de parels van Europa

De Zuid-Europese landen Albanië en Noord-Macedonië worden steeds populairder voor een autovakantie en wij snappen waarom! In Albanië en Noord-Macedonië vind je bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes, heerlijk eten en de lokale bevolking is enorm gastvrij. De unieke geschiedenis van beide landen heeft geleid tot een schat aan boeiende historische en culturele bezienswaardigheden. De invloeden van Balkan- en mediterrane culturen hebben de karakteristieke talen en culturen van Albanië en Noord-Macedonië gevormd. En als kers op de taart zijn beide landen nog relatief onontdekt, betaalbaar en ideaal voor een schilderachtige rondreis per huurauto.

Afbeelding

Prachtig en Ongerept Albanië

Bij aankomst op Tirana Airport kun je jouw huurauto ophalen bij de luchthaven of in een downtown locatie en kun je gelijk starten met jouw rondreis door Albanië. Langs de kust strekken prachtige zandstranden en schitterende baaien zich uit, terwijl het binnenland ruig en ongerept is. Verspreid door het land liggen diverse authentieke dorpjes en Romeinse ruïnes, zoals de Albanese Alpen. In Tirana, de hoofdstad van Albanië kun je heerlijk struinen over de boulevard en de tweede stad van Albanië, Dürres, is een prachtige havenstad aan de Adriatische Zee. En vergeet niet dat de historische binnensteden van Gjirokastër en Berat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, naast de eerder vermelde Grieks-Romeinse opgravingen bij Butrint. Maak ook zeker tijd voor een bezoek aan een van de veertien indrukwekkende natuurgebieden en bewonder de Blue Eye, een immense bron met kristalhelder, blauw water.

Afbeelding

Schilderachtig Noord-Macedonië

Vanuit Albanië reis je eenvoudig naar Noord-Macedonië, via het prachtige meer van Ohrid dat de grens markeert. Noord-Macedonië, doordrenkt van geschiedenis, folklore en natuurpracht, heeft ook veel te bieden aan liefhebbers van buitenactiviteiten. Wandelen, zwemmen en fietsen zijn uitstekend mogelijk in de bergen en bij de meren van Ohrid, Prespa en Dojran. De hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje, is absoluut een bezoekje waard! Daarnaast beschikt Noord-Macedonië over heerlijke wijnen, zo kunt je zelfs verblijven op een aantal wijnboerderijen. Onze tip? Een overnachting in Demir Kapija, een plaatsje met de oudste wijnmakerij van de Balkan.

Waarom een auto huren in Albanië en Noord-Macedonië?

√ Autohuur is inclusief ongelimiteerd aantal kilometers

√ Alle benodigde verzekeringen zijn inclusief

√ Flexibele annulerings- en wijzigingsvoorwaarden

√ Je kan de grens oversteken naar bijvoorbeeld Kroatië

√ Je kunt via Autoshuren.nl voordelig je eigen risico afkopen